Logga 2020

Heléne Svedberg Handkraft

...är namnet och resultatet på min skaparglädje eller snarare livselixir, mer eller mindre.

Här har jag klätt om samtliga dynor men även byggt en del nya stommar, där behovet fanns. 

Omklädd soffa i baksätet på en cab har det blivit här.

Efter
Efter
Före
Före

En nära vän skulle gifta sig hade jag givetvis INGENTING... att ha på mig. Letade i mina gömmor och hittade ett gulaktigt tyg som jag fått av svärmor. Det fick bli en ärmlös, fodrad klänning med slits framtill.

Ibland behöver det inte vara så komplicerat och stort. Egentillverkade kaffefilter t.ex. Finns att köpa i butiken. En liten men udda "gåbortpresent" kanske?- Att få skapa med mina händer är för mig ett måste. Även om jag i huvudsak arbetar inom det textila så finns skaparglädjen minst lika mycket om jag sätter frön i jorden, plockar fram hammare och spik för att snickra, mura eller svetsa.

Att dessutom få vara kreativ tillsammans men någon annan är givetvis ett plus. Det är jag genom att rusta, renovera och bygga nya möbler tillsammans med min kompanjon, Ann-Charlotte Cohen, i bolaget HeLo Design AB så kika gärna in där för att se om vi kan locka med något av våra alster.

https://www.instagram.com/helodesign.se/

Glädjen att få skapa är, hur som helst, ett måste..... 
Mitt första företag (Heléne Svedberg Textilateljé ) startade jag ganska precis efter att jag gått ut skolan där brud-och balklänningar men även en hel del scenkläder till Svenska Balettakademin, show -och dansgrupper blev till. Efter några år kom förfrågan om delägarskap i Svensk Paketkalender och det hoppade jag givetvis på. 

Så för snart 25 år sedan startade vi Svensk Paketkalender. Tre kvinnor som hade ambition att driva och utveckla idén till att hitta bra paket och innehåll till barnens paketkalendrar.
Vi insåg också att vi nog inte var ensamma om problemet utan att det fanns ett stort behov av både ett enklare, snabbare och behagligare sätt att handla dessa paket på. Vi ville även att gåvorna skulle inspirera, motivera och framförallt ur ett pedagogiskt perspektiv, givetvis glädja både mottagare och givare. Därför startade vi Svensk Paketkalender. Sedan 15 år tillbaka har jag drivit Svensk Paketkalender själv men, den verksamheten har nu fått gått i graven.

Här i butiken erbjuder jag nu mina egna tillverkade produkter och tjänster. Återvunnet eller nytillverkat. Stort som smått...
Kan jag vara den som du tror kan hjälpa dig med bal- och aftonklänningar, brudklänningar samt diverse lagningar. Omklädnad av båtdynor, dynor till husvagn samt enklare omklädnad av bilsäten så hör av dig, vettja.... 

Välkommen!